Blogg

Vi väntar fortfarande.....

2019-10-08 13:02 | 0 kommentarer

.....på att Asta ska börja löpa! Precis som förra gången hon skulle paras så drar hon ut på det   Men det kommer väl så småningom. 

Asta ronneby

 Lillfis 

Kategori: Asta, Valpplaner, Zigmanta´s

Lång väntan!

2019-09-10 08:05 | 0 kommentarer

När man väntar på något gott väntar man oftast för länge heter det ju! Ja så är det verkligen nu 

Asta borde börjat löpa nu, men självklart så dröjer det bara för att vi vill att hon ska börja! Men jag tycker hon är lite svullen och Sigge har börjat visa lite mer intresse för henne, så snart kanske!


Goda nyheter!

2019-08-19 20:46 | 0 kommentarer

En av Astas söner, Grimetons Ziers Gemini , är röntgad med HD A!    Stort grattis till Karin och Amanda på kennel Grimetons Ziers    Så roligt att kunna utvärdera avkommorna, särskilt nu med tanke på att Asta förhoppningsvis snart ska ha en ny kull småskägg!

Ja nu går vi bara här och väntar på att Asta ska börja löpa. Hon brukar ha ca 8 månader mellan sina löp, så snart hoppas vi det kommer igång. 

Kategori: Asta, Uppfödning, Zigmanta´s, Valpplaner

Mycket har hänt!

2019-08-06 14:17 | 0 kommentarer

Så  mycket har hänt sen jag skrev sist! Jag har träffat en underbar man och blivit sambo. Bor nu i ett hus mellan Bräkne-Hoby och Ronneby och trivs fantastiskt bra med livet   Mitt hus håller vi på att fixa iordning och inom en snar framtid kommer det att läggas ut till försäljning!

------------------------------------------------------------------------------

Sigge har fått en analtumör bortopererad. Det visade sig att den var elakartad men att de fick bort den med god marginal och spridningsrisken är väldigt liten. I samband med operationen så kastrerades han eftersom denna sortens tumörer nästan bara drabbar okastrerade hanhundar. Så nu är ju chansen att den ska komma tillbaka mycket mindre. Synd att kastrera en så snygg hane, men vill ju hellre att han ska leva länge än att få många avkommor  

------------------------------------------------------------------------------

Nu väntar vi på att Asta ska börja löpa och planen är då att para henne. Det har pga olika omständigheter (mest pga mitt jobb där det just nu är svårt att få semester) blivit ändring av hane. Men nu är det bestämt och jag ser mycket fram emot denna kombinationen.

Hanen heter "Ricco" (Chevrolet´s Just A Moonmint) och är en kille som jag tittade lite på redan förra året när jag letade hane. Han är en riktig arbetsmyra, har en fantastisk päls, bra höfter (Hd A/B), är trevlig och otroligt snygg. Så jag tror att detta kommer att bli jättebra. Asta borde börja löpa nu i slutet av augusti, så planerad parning är i september någon gång. Så det blir förhoppningvis en spännande och säkert jättejobbig höst/vinter  

Mer info om båda föräldrarna kommer när det börjar närma sig!

 

Kategori: Asta, Sigge, Uppfödning, Valpplaner, Zigmanta´s

Vänstervarv på Öland!

2018-09-03 12:08 | 0 kommentarer

Vi har varit och sprungit lite vänstervarv på ett väldigt regningt Öland! Asta blev 4:e bästa tik och jag är supernöjd med henne. Hon har äntligen börjat tycka det är kul igen. 

Astas kritik

Bra storlek och proportioner. Tillräckligt nosparti. Aningen osäkra öron. Stark rygg. Välformad bröstkorg. Rör sig med tillräckligt steg. 

Asta springe på öland

Detta var troligtvis årets sista utställning. Funderar på Växjö, men eftersom jag börjar jobba kl 19.45 på kvällen så har jag inte bestämt mig än. Växjö brukar ju börja lite senare på fredagen. Så vi får se. Ev blir det någon utställning i Danmark under hösten, så passar vi på att hälsa på Astas blivande pojkvän då oxå  

Nästa år blir det troligtvis lite fler utställningar då jag planerar att ta ut Sigge i veteranklass from mars. Sen vill jag ju ha det sista CACIB på Asta så att hon kan få sitt CIB oxå!

Kategori: Asta, Sigge, Utställning