Blogg

Utställning & födelsedagsmiddag!

2015-08-23 22:57 | 0 kommentarer

Det har varit en väldigt bra helg

I lördags begav mig jag och skäggen till Backamo, Ljungskile på utställning. Karin och Amanda mötte upp oss där med Enzo och Zibelle. Det var en väldigt varm dag och inte fanns det någon skugga någonstans. Jag hade utställningstältet med mig, men det fanns absolut ingen plats någonstans att sätta det upp det. Så vi fick ta skydd mellan två andra tält där det var lite skugga.

Först in var lilla Enzo som skötte sig kanon och blev BIR-valp! Sen var det Sigges tur. Han var den enda hanen som fick CK så därför blev han ju automatiskt bästa hane. Domarens kommentar till honom var "Det var en häftig kille"  Sen var det tjejernas tur. Lilla Asta fick excellent och blev 1:a i sin klass. Sen var det dax för bästa tik och det gick superbra. Asta blev bästa tik och fick sitt sista cert och därmed även sitt svenska championat!

Det hela slutade med att Sigge blev BIR och Asta BIM

Sigge o Asta Backamo -15

Vi fick strunta i att stanna kvar till gruppfinalen för vi var utbjuda på middag för att fira min bästa vän och skäggens uppfödare som fyllt 60 år! Och denna dagen hade vi ju lite extra att fira !!!!!!!

Kategori: Asta, Sigge, Utställning

Astas 2:a cert!

2015-08-10 22:39 | 0 kommentarer

I helgen var vi i Ronneby på utställning. Det var bara Asta som skulle ställas, men eftersom vi skulle till min mamma efteråt så fick även Sigge följa med. Lite synd att vi inte hade anmält honom, för det var inte så många hanar anmälda och domaren verkade gilla kompakta hunda med mycket massa.

Asta skötte sig bra och sprang mkt piggare än hon brukar. Hon blev först 1:a i sin klass med både exc och ck och jag var jättenöjd. Det stod nu mellan 4 tikar som kunde få ett cert. Gissa om jag blev förvånad när Asta placerar sig som 1:a bästa tik och fick både cert och cacib   Jag blev så glad så jag slängde mig runt halsen på domaren och gav hon världens jättekram! Som om inte det var nog så blev vår lilla prinsessa BIR     

Asta ronneby

Så nu ska Asta bara ha ett cert till innan hon blir svensk champion och förhoppningsvis får hon det innan det är planerat att hon ska bli mamma nu i höst/vinter!

Kategori: Asta, Utställning