Blogg

Utställning på Åland!

2015-09-29 21:54 | 0 kommentarer

I helgen var vi på äventyr på Åland i Finland! Det var jag, mamma, Emma och Sigge som åkte. Mamma kom ner till oss redan på fredagen för att vi skulle slippa köra via Blekinge till Grisslehamn.

Skulle ljuga om jag sa att vi var pigga när klockan ringde klockan 03.00   Klockan 04.00 satte vi oss i bilen och framför oss hade vi nästan 70 mil. Båten skulle gå kl 15.00, men vi ville ha god tid på oss, kunna stanna när vi ville och hur länge vi ville och vi skulle ju även inna rasta Sigge och även äta lite. Resan upp gick bra, tror vi var framme i Grisslehamn ca 13.00.

Båtresan, som tog ca 2 timmar, gick jättebra. Vi hade hyrt en stuga bara 10 min från Eckerö, så vi var snabbt på plats. Det var en jättesöt och fräsch liten stuga, men övriga campingen var jättesliten. Vi körde även och kollade vart utställningen skulle vara, så vi skulle slippa stressa på morgonen!

Vi kom till utställningen i väldigt god tid och vi fick vänta rätt länge på vår tur. Sigge var helt galen i alla, både två- och fyrbenta och jag började fundera på hur det skulle gå inne i ringen. När det väl var vår tur så fortsatte han att fjanta sig. Skulle inte stå stilla, hoppade och pep och skällde. När vi skulle springa första varvet så gav han sig fanken på att han skulle springa ifatt hanen som sprang framför oss. När domaren kom och skulle känna igenom honom skulle han inte stå still utan försökte hoppa upp och pussa henne hela tiden. "Det var en taggad kille", sa domaren   Men sen ställde han upp sig snyggt och när vi sprang ett varv själva i ringen sprang han lika snyggt som han brukar. Då var det dax för placering och gissa om jag blev förvånad när han vann sin klass och sen blev han även bästa hane och fick cert. Därmed blev han både Finsk champion och Nordisk champion

Så nu är han fullständig namn: KORAD C.I.B. SEUCH DKUCH FIUCH NordUCH RLDN KBHV14 Elestorps Sigismund!

Han slutade sen som BIM, men idag var jag jättenöjd även med det!

Sigge Eckerö

Han fick som pris två fina ljuslyktor, en väska, en jättegod ost och en flaska färskpressad juice. Sen fick han ju även väldigt fina rosetter!

Nöjda med dagen åkte vi tillbaka till stugan och började förbereda oss för hemfärd. Vi hade valt att stanna över en natt till så att vi skulle slippa köra hela vägen hem så sent. Vi tog sen båten på morgonen, resan hem gick bra och som vanligt var det väldigt skönt att komma hem igen!

Kategori: Sigge, Utställning

Asta är parad!

2015-09-21 22:54 | 0 kommentarer

Asta är nu parad med snygga Urax och förhoppningsvis blir det småskägg runt 23 november!

Kategori: Asta

Mycket har hänt sen sist!

2015-09-17 21:42 | 0 kommentarer

Asta ska bli mamma! Ja, vi hoppas ju på det i alla fall :) Som fodervärd till denna underbara tjej ska det bli så spännande att få vara med på hela denna resan! Kommer att bli underbara små skägg ❤ Nu väntar vi bara på att hon ska börja löpa så att hon kan åka på date med Urax (Cegalis Daimler). Men bara för att vi vill att hon ska börja löpa, så verkar det dröja. Är ni intresserade av en valp från denna fina kombinationen, så ta kontakt med Heidi eller Karin på Elestorps kennel!Urax o Asta

Sigges internationella championat (C.I.B.) har äntligen blivit bekräftat och hans snygga diplom ligger och väntar på att få ramas in och pryda väggen där hans övriga diplom och utmärkelser finns! Det tråkiga med att han nu har fått det är att det är inte lika roligt att ställa ut honom i Sverige länge. han kan ju inte få vare sig cert eller cacib längre, så det ända som gäller är ju att vinna. Men jag ställer ut honom lite då och då ändå, så att han inte "glömmer bort det", för nästa år ska jag satsa på att ställa honom lite mer utomlands istället!

CIB

Sigges planerade debut i LK1 kommer nog att flyttas fram tyvärr. Dels för att vi har varit väldigt slarviga med träningen i sommar och dels för att Asta kommer nog att löpa när det är dags. Och tror ni att Sigge är intresserad av att lyssna på mig och att stanna kvar på lydnadsplanen när en löpande och väldigt doftande Asta är en bit bort?! Nä, jag tror inte det. Men vi får se. Har hon inte kommit igång så gör vi ändå ett försök. Kan ju inte bli mindre än 0 poäng ;)

Vi har varit på flera utställningar med helt ok resultat. Är så nöjd med att Sigge fortsätter att placera sig i topp bland alla snygga hanar. Asta utvecklas mer och mer och börjar bli jätteduktig i ringen.

Kategori: Utställning, Sigge, Asta