Blogg

"Dålig" placering men nöjd ändå!

2016-09-19 11:22 | 0 kommentarer

Ibland behöver man inte vinna för att känna sig rätt nöjd. Ibland är känslan bättre än placeringen. Klart att man vill vinna, det är väl därför man tävlar 

I lördags åkte jag och Marika till Ballerup i Danmark tillsammans med Sigge och Axxa. Sigge skulle in som nr 59, utställningen började kl 10.00 så därför tänkte vi att vi kommer nog in i ringen ca 12.30. De brukar ju säga att domaren dömmer ca 20-25 hundar per timme. Men när kl var 12.00 hade endast 15 hundar dömts   Visserligen hade hon en domarelev med sig, men ändå..... Så klockan var nog 14.30 innan det var vår tur. Det blev en lång väntan och Sigge började bli väldigt uttråkad. Så jag trodde det skulle bli kaos i ringen med honom! Men han skötte sig kanon, sprang supersnyggt, ställde upp sig ok (mkt spring i benen = svårt att stå still  ) och hanteringen gick kanon. Han placerade sig som 4:a i sin klass och slutligen som 5:e bästa hane. Men jag hade en så fin känsla under hela bedömningen så jag är rätt nöjd ändå faktiskt. 

Sigge DKSigge DK2

Nu har jag inget mer officiellt planerat med Sigge. Men har anmält båda två till den inofficiella utställningen i Ronneby 23/10 "Blekingemästaren". Bor man i Blekinge så måste man ju ta chansen att bli korad till "Blekinges snyggaste hund", eller hur? Asta kommer jag nog att anmäla till Växjö 5/11. Har precis dragit ner pälsen helt på henne, så vi får se hur den blir. Men det är ju ett tag till anmälningstiden går ut. 

Nu sitter jag här med en kopp kaffe och väntar på att det ska bli dax att köra till jobbet. Denna jäkla förkylningen tar knäcken på mig. I lördags på utställningen skulle jag ju så klart få feber (varit förkyld i snart 2 veckor utan feber annars), så jag tryckte i mig ett par alvedon och lagom till det var vår tur att gå in ringen så började jag svettas som en galaning. Jag får fortfarande börja varje dag med ett par Panodil för att orka, men det känns lite bättre i alla fall. Har även orkat gå en liten runda med skäggen idag. 

Sigge DK kritik

Sigges fina kritik från Ballerup! Extra nöjd med hennes kommentar

om hans fina muskler 

Kategori: Utställning, Sigge, Asta, Blekinge!

Har inte tid.....

2016-09-15 11:50 | 0 kommentarer

...att vara sjuk nu! Har varit förkyld i över 1 vecka nu, men det var på gång att bli bättre. Sen i går så orkade jag knappt stå upp   Tänkte först sjukanmält mig idag (ska jobba kvällen) men tyckte ändå det kändes helt ok på morgonen. Nu sitter jag här och har bara ångest för att jag inte sjukanmälde mig! Men nu är det så och det är bara till att bita ihop. Men får se om jag orkar till jobbet imorgon, tar en dag i taget. På lördag är ju tanken att vi ska åka till Ballerup i Danmark, hur kul blir det när jag inte ens orkar stå upp tillräkligt länge för att trimma färdigt   Men åker ju dit ändå, med eller utan hund! 

Kategori: Utställning

Skäggens omdöme från Öland 160903

2016-09-05 09:30 | 0 kommentarer

Hemma efter en helt underbar helg på Öland! Resultaten blev ju över förväntan   Asta blev BIM och Sigge blev BIR! Men det slutade inte där utan Sigge charmade domaren och lyckades även placera sig som BIG4    Även vädergudarna var på bra humör och vi hade jättefint väder. Ösregnade iof på fredagnatten, men dagarna var helt underbara!

Sigges omdöme: Utmärkt helhetsintryck och könsprägel. Kraftfullt huvud av god längd. Tillräckligt flata kinder. Utmärkt halslängd och rygglinje. Vällagd skuldra. Välvinklat bakställ. Effektiva rörelser. Mycket god päls och färg.

Astas omdöme: Feminin. Kvadratisk. Vackert huvud. Utmärkt skägg. Bra rygglinje. Kunde ha någon mm längre hals. Fin djup bröstkorg. Tillräckligt vinklad bak, bättre fram. Mycket god färg och bra pälskvalitet.

 Öland bir o bim

Asta BIM & Sigge BIR

Sigge öland

Sigge BIG4

 

Kategori: Utställning, Sigge, Asta