Blogg

Snart nytt år och nya utmaningar!

2016-12-29 18:39 | 0 kommentarer

Dax att börja summera 2016 och planera 2017 

Vi har ju inte varit så aktiva i år! Blivit väldigt lite utställningar och inga tävlingar alls. Nu får vi ta oss i kragen inför nästkommande år! Planeringen har redan börjat. Asta kommer att får springa vänstervarv redan nästa helg i Göteborg, och det blir antingen Danmark i slutet av januari eller Norge i mitten av Februari, då med båda skäggen!

Summering av 2016:

Sigge: Har ju inte blivit ställd mer än 2 gånger i år, 1 gång i Sverige och 1 gång i Danmark. Men resultaten blev ju över förväntan   Ja DK var kanske inte så mkt att skryta med, då han bara blev 5:e bästa hane. Men som vanligt så är det ju inte alltid man håller med domaren   På Öland gick det ju desto bättre, där han placerade sig som BIG 4   Att bli 4:e bästa hund i grupp 2 är inte illa, då det är en väääldigt stor grupp!


Sigge DKSigge ölandSigge DK2

Asta: Har fått hänga med på 4 st utställningar under året och jösses vad hon har visat framtassarna   1 BIR, 2 BIM och sen avslutade hon i Växjö med att bli 2:a bästa tik med CACIB!

Asta växjö 2IMG_6762Asta malmö

Vi hoppas på ännu fler toppenresultat i vänstervarvet, men vi kommer nog även att satsa lite mer på andra saker också. Tanken är att komma igån att tävla med båda, Asta i rallylydnad och Sigge i lydnad. 

Kategori: Utställning, Sigge, Asta

När djuren är sjuka!

2016-12-18 16:18 | 0 kommentarer

Sigge började med att kräka upp hela frukosten idag   Så när jag vaknade (jobbat natten) fick han ett par kulor att tugga på så han skulle klara sig till kvällsmaten. Men det kom på retur rätt så snabbt! Även vattnet han drack kom upp! Han har varit lite hängig, haft svårt att ligga stilla (som om han har ont i magen), slickat sig mkt om läpparna som om han mått illa, men nu börjar han pigga på sig tycker jag. Men det blir en vilodag för honom idag, för han är väldigt duktig på att maskera hur han mår. Så nu kokar jag lite ris till honom som kommer att bli hans kvällsmat. Han är ju makalös på att tugga i sig saker, just nu har han snott en petflaska och tuggat bort korken   så det är ju inte så konstigt att han får ont i magen och kräker ibland! Men det är så jobbigt när hundarna är sjuka, för de kan ju inte berätta vad det är!

Sigge profil

Kategori: Sigge

Nu närmar det sig jul!

2016-12-14 08:47 | 0 kommentarer

Vet inte riktigt var december tagit vägen?! Det är ju julafton om lite mer än en vecka   Har ett par julklappar kvar att köpa och dem tänkte jag fixa nästa vecka! Denna veckan gör jag inget annat än att jobba, men det är jag själv som lagt schemat och eftersom jag jobbar nästan 65 timmar denna veckan så blir nästa vecka lite lugnare. Då jobbar jag bara 16 timmar   På fredag ska vi se om vi kan få in en julgran tänkte jag. Vet att många tycker att man inte sätter in granen förrän precis innan jul, men jag tycker det är så mysigt så jag vill gärna ha den ett tag innan. Efter jul sen är man mest bara trött på det! Ska bli så skönt att faktiskt vara ledig julafton i år, det är nog 5-6 år sedan jag verkligen kunde fira jul utan att behöva köra till jobbet!

I tisdags slutade pelletsbrännaren att tända, självklart så är det ju just nu lite kallare! Men elpatronen har gått igång, vilket ändå ger värme (även om det kommer att svida i plånboken)! Vi hade hemma till att byta med, men det visade sig vara fel   Men en ny "tändsak" är beställd (vet faktiskt inte vad det heter  ) och förhoppningsvis kommer den idag eller imorgon! Tur Linus är ledig denna veckan så han kan fixa med det när den väl kommer! 

PM till My Dog i januari har kommit! Jag har anmält Asta till lördagen och det är 18 st anmälda. Ska bli kul att träffa alla härliga människor och snygga hundar, och så hoppas vi så klart på en bra start på utställningsåret 2017!

Nu blir det snart en långrunda med skäggen, och sen göra sig redo för jobbet! Hoppas hinna fixa lite med deras pälsar oxå idag. De badade i söndags och nu måste de ju bli lite julfina oxå 

Kategori: Utställning, Sigge, Asta, Familjen