Blogg

Äntligen!

2018-01-30 18:43 | 0 kommentarer

Då var äntligen mitt kök beställt och jag är så nöjd! Om man jämför min första ritning med den ritningen som det faktiskt blev så är det helt olika kök. Det lönade sig att rita många tydligen  Tror även min familj är rätt glada över att jag äntligen beställt det, de var nog rätt trötta på mitt tjatande om olika köksritningar   Den slutliga ritningen blev helt utan överskåp. Tar kanske ett tag att vänja sig vid det men tror det blir kanonbra. IKEA har ju så många smarta förvaringslöningar till lådorna. Ska köpa till ett fristående vitrinskåp och ha i köksdelen, där skålar, vinglas mm kan förvaras. Sen får jag väl rensa ut lite här. Har ju även mkt utrymme i källaren där jag kan ställa de skålar mm som knappt används.

Kök

På torsdag kommer elektrikern hit och fixar det han ska. Vet inte om han hinner allt på en dag, det återstå att se. 

Idag var det en rörmokare här och tittade på jobbet. Med tanke på att elektrikern kostar ungefär dubbelt vad jag hade räknat med, så blev jag snopen när VVS kostar knappt en tredjedel av vad jag trodde   

                    ---------------------------------------------------------------------------

Lilla Asta har troligvis börjat löpa. Känner mig jätteosäker fortfarande på om det är igång eller inte. I fredags och lördags tyckte jag det var lite blodfärgat men efter det är jag osäker. Sigge flörtar med henne, så troligtvis är det igång. 

På fredag ska vi åka och hälsa på Sigges bebisar igen. De är då 7 veckor gamla och jag vill så gärna träffa de innan de börjar flytta till sina nya hem   På bilderna och filmerna jag har sett ser de jättefina ut! 

Kategori: Asta, Husrenovering, Sigge

Det börjar hända saker!

2018-01-23 18:02 | 0 kommentarer

Nu börjar det röra på sig lite när det gäller min köksrenovering!

På torsdag bär det av till IKEA och planen är att då beställa mitt kök   Har ju ritat ca 300 olika kök, men nu tror jag minsann att jag har bestämt mig! Kommer inte att bli några överskåp alls, utan bara bänkskåp (som inte kommer att vara skåp utan lådor   ). Kommer ju bla att köpa ett vitrinskåp, så där kommer det ju också att bli förvaring. Sen behöver man ju inte ha alla saker som man knappt aldrig använder i köket. Har ju hur mkt förvaringsmöjligheter i bla källaren oxå. Där kan gratängformar mm som man knappt aldrig använer förvaras. För inte behöver man väl ha 15 st olka gratänformar tex. De jag använder får vara i köket, sen får det rensas bland resten. 

Har även bestämt mig för vilka vitvaror jag ska ha, det är bara köksblandare och fläkt jag inte bestämt än och ev köper jag det på ett annat ställe.

Taket har fått en uppfråschning med lite ny färg (fy fanken va jobbigt det var   ), nästa vecka kommer troligtvis elektrikern och gör det mesta av sitt. När dem har varit där så blir det gipsning av väggarna. Ska bara hitta någon snäll männsika som vill hjälpa mig med det   

Var för några veckor sedan och träffade Sigge bebisar! Helt underbara   Tur att jag inte har tid med valp just nu, annars hade det varit lätt att boka en där! Ska bli spännande att följa dem och se vad det blir av de små liven. Hoppas flera av dem röntgas och mentaltestas så man kan utvärderar sen. Tanken är ju att själv använda Sigge så småningom! Kommer att till hösten göra en "uppsamling", så kan man använda honom när det passar sen 

Siggesbebis2

3 veckor gamla 

Nu väntar vi även på att Asta ska börja löpa. Hon har alltid haft 8-9 månader mellan löpen. Men nu bara för att hon ska paras så har det gått snart 10 månader sen sist! Är så rädd för att missa när det börjar (mest med tanke på att det finns en galen hane i huset) och dels så vill jag ju veta ungefär när det är dax att para. Hoppas det blir småskägg denna gången 

(Vill du ha en egen liten Asta, så ta kontakt med kennel Grimeton Ziers)

Kategori: Sigge, Asta, Uppfödning, Husrenovering

Sammanfattning & planer!

2018-01-01 16:20 | 0 kommentarer

Dax att summera 2017 och planera för 2018!

2017

  • Sigge ställdes bara 3 gånger! Men jag är supernöjd då han fortsätter att placera sig bland de 4:a bästa hanarna. Det har varit tuffa motståndare under året. 
  • Asta ställdes oxå bara 3 gånger, men det resulterade i 1 BIM, 1 CACIB, 1 Danskt championat. Så även detta är jag supernöjd med. 
  • Sigge blev pappa till 9 st helt ljuvliga små skägg 
  • Så mkt mer hundsaker har vi tyvärr inte hunnit med under året.

2018

Ja vad ska vi då hitta på under året som kommer.

  • Förhoppningsvis komma igång med lydnadsträningen med Sigge igen.
  • Ska gå Uppfödarubildningen (börjar nu i januari).
  • Asta ska förhoppningsvis bli mamma för första gången (hos kennel Grimeton Ziers). 
  • En ny liten skäggig tjej flyttar förhoppningsvis in här i sommar   Valp är bokad, men man vet ju aldrig om och vad det blir, så vi får väl se. Mer info kommer när jag vet säkert.

Mitt ända nyårslöfte när det gäller skäggen är att jag lovar att aktivera dem mer! Har ibland sån fruktansvärd ångest för att jag låter jobb och annat gå före dem. Så skärpning på den biten 

Kategori: Asta, Sigge, Zigmanta´s