Blogg

Bara några dagar kvar!

2018-04-29 14:25

Då är det en vecka sen jag lämnade Asta och här är så tomt. Sigge har de sista dagarna varit lite orolig, han undrar väl så klart var hon har tagit vägen.

Det är dag 55 idag, och Asta verkar ha börjat få lite förvärkar. Karin håller mig uppdaterad dagligen   För min del får hon gärna få på torsdag (dag 60) eller får hon gärna vänta tills tisdag (dag 65) så att jag kan vara med! Jobbar tyvärr hela helgen   Men huvudsaken är att allt går bra, även om det hade varit en upplevelse at få vara med. Eventuellt kör jag upp till Karin på tisdag eller onsdag och stannar där ett par dagar. 

Renoveringen går sakta men säkert framåt. Har fått upp taklister över bänkarna så att elektrikern kan komma och dra bablarna till bänkbelysningen. Hoppas de kan komma nu i veckan så att det blir klar. Så nu måste jag ta tag i tv-rummet på allvar! Ska för första gången i mitt liv regla en vägg, så får kanske sätta en varningsskylt där sen - "Luta er ej mot vägen, rasrisk!" 

Avloppet är ju en följetång! Får inte tag i ritningar över mitt avlopp, kommunen har bara fram till tomtgränsen säger dem. Så imorgon får jag ringa till slambilen och höra om och hur de kan hjälpa mig. Förhoppningsvis går det att tillfälligt laga röret, annars får jag byta ut det. Känner egentligen inte riktigt att ekonomin tillåter det just nu, men det måste ju göras! Än så länge är vi glad för att inte det vi släpper ner i toan kommer upp i golvbrunnen i källaren   men det är väl bara en tidsfråga!

Kategori: Asta, Husrenovering, Sigge

Asta lämnad....

2018-04-23 16:19 | 0 kommentarer

.....och det är så tomt här utan henne 

Igår var jag och lämnade Asta hos Karin och Amanda som har kennel Grimeton Ziers. Där ska hon nu vara och "jäsa klart" och om ca 2 veckor är det ju dax för de små skäggen att komma. Måste ju säga att jag är supernervös   Har fullt förtroende för Karin med familj så jag vet att hon kommer att få det jättebra. Hon är ju född där och känner hela familjen. Hoppas verkligen att allt går bra och att hon blir en duktig mamma. Tanken är ju att om allt går bra nu så ska jag själv ta en kull på henne nästa år   

Nu får de närmsta 10 veckorna gärna gå JÄTTESNABBT så att hon kan komma hem igen. 

Renoveringen här hemma går framåt. Köket är på plats, vatten och avlopp klart och elektrikern är nästan klar med sitt. Har fått byta hela elcentralen, men ser det som en investering då elen inte är den bästa här i den gamla kåken. MEN idag var spolbilen här för att spola avloppet. Jag ringde efter dem då det kluckar mycket när vattnet rinner ut. Ville förebygga att det blev stopp. Men det visade sig att mina rör nu tycker att det är dax att bli utbytta. Är troligtvis hål någonstans då jag har en massa gruskorn i rören. Som om jag inte har tillräckligt med utgifter just nu   Men rören är ju säkert från när huset byggdes på 50-talet och med tanke på att de beräknar en livslängd på ca 30-50 år på dem så är det kanske inte så konstiget. Men det kunde väl väntat något år till i alla fall! Så nu får jag ringa runt och ta in offerter på vad det kan kosta. 

Kategori: Asta, Husrenovering