Blogg

Skrämmande planering!

2018-08-24 15:25 | 0 kommentarer

Att planera sin första kull är både roligt, spännande och kul, men samtidigt lite skrämmande!

Man vill ju att det ska bli bra, att det ska bli något att bygga vidare på i framtiden. Vet ju att jag har en fin tik med bla superresultat på HD bak i alla leden. Därför kollar jag mycket på bla HD-status. men samtidigt så kan man ju inte haka upp sig på bara det (även om det i dagsläget är superviktigt). Är så mkt mer som ska stämma. Är hanen snygg, trevlig, vilken päls har han, snygg svans, bra förbröst mm mm. Men under mitt letande har jag ju fått intala mig själv med att man kan inte få allt tyvärr. Så jag har verkligen tänkt "Är detta något jag till 100 % tror på och känner att det går att bygga vidare på"!  Har ögonen på en hane som jag tycker har det mesta av det jag söker, inget är bestämt ännu så mer info om detta kommer så snabbt allt är betstämt 

Tanken är ju att ta en kull på Asta nästa år. Eftersom hon brukar ha långt mellan sina löp så väljer jag att ta det redan på nästa löp (hon fick ju en kull valpar i våras). Om hon skulle löpa tidigare än januari så hoppar jag över detta löpet och tar på nästa istället. För även om man får ta en kull på två löp i rad så ser jag ingen anledning att ta de för tätt. Men nästa år blir det i alla fal. Vill ju heller inte att Asta ska bli " för gammal".

Astasvartvit

 

Kategori: Asta, Uppfödning, Zigmanta´s, Valpplaner

Äntligen igång igen!

2018-08-17 14:23 | 0 kommentarer

Förra helgen var vi på utställning i vackra Ronneby Brunnspark. Så underbart att äntligen få komma ut och springa lite vänstervarv igen    Det blev en bra dag, fint väder och fina resultat. Hade förmånen att få ställa ut Karin och Amandas hane, Enzo (Magnus Artax´s Angels). Han är så rolig att ställa, lätt att hantera, supertrevlig och springer som en dröm. Han blev BIR, fick sitt sista Cert och blev därmed Svensk, Dansk, Norsk och Nordisk Champion. Stort grattis till Kennel Grimetons Ziers till denna fantastiska kille 

Sen ställde jag Asta för första gången på nästan ett år. Blev först jättenöjd när hon fick Excellent, men överlycklig när hon sen även fick CK    Hon har hämtat sig så fint efter valpningen, syns inte på henne. Dagens mål var att hon skulle tycka det var roligt, och det verkade hon faktiskt tycka. Så jag är jättenöjd med dagen!

Nu laddar vi om inför Öland den 1/9 

Astas kritik:

5 years. Good type. Well blanced. Good head. Correct bite. Compact body. Rich in substance. Would prefer more angulations at stifle. Coat and pigmantation of good quality.

Asta ronneby 1asta ronneby 2

Asta ronneby 3