Blogg

Dräktig?

2019-11-22 22:10 | 0 kommentarer

Nu har det gått 22 dagar sedan parningen och Asta visar flera tecken på att vara dräktig. Galen i allt som går att äta (är svår med mat i vanliga fall), mer tillgiven och lugn och denna veckan har hon till och från mått illa och kräkt. Ultraljud är planerat till 29 november och vi håller tummarna att det faktiskt är småskägg i magen på henne. För även om hon visar alla tecken på att vara dräktig, så är det ju så att ibland ser man vad man vill se!

Asta 9,5 vn

Asta ca 10 veckor gammal 

Kategori: Asta, MC-kullen, Uppfödning, Valpplaner, Zigmanta´s

Nu håller vi tummarna!

2019-11-05 09:36 | 0 kommentarer

Efter en lång väntan så fick vi då äntligen till en parning mellan Asta och Ricco! 

Gjorde flera försök på löpdag 16 och 18 för "då måste hon ju vara i höglöp". Blev inget någon av gångerna så på dag 19 åkte jag och tog ett progtest på henne. Det visade att hon inte ens var i höglöp än   men att prognivån nu äntligen hade börjat stiga i alla fall. Nytt försök gjordes på dag 21, men inte heller här gick det. Så på dag 23 tänkte vi att nu gör vi ett sista försök, sen får det vara! Då äntligen gick det hela vägen   På dag 25 gjordes då ett försök till, men då ville hon inte. Att hon har långa löp med sent höglöp visste jag ju redan, men inte att höglöpet kom så sent! Sen verkar hon även gå ur höglöpet snabbt   Men en fin parning fick vi med ca 10-15 minuters hängning, så chansen finns ju att det blir småskägg av det   

Om det blir småskägg här i Väby så kommer de troligtvis i vecka 1, men sist fick hon på dag 60, så risken är att vi får tillbringa nyårsnatten i valplådag här!  Ska göra ultraljud i slutet av november, men är Asta som vid förra dräktigheten så ser vi tecken tidigare då hon blev helta manisk i mat redan några veckor efter parningen då!

Parningsannons

Kategori: Asta, Uppfödning, Zigmanta´s, Valpplaner, MC-kullen