Blogg

Dåligt med uppdateringar!

2021-02-26 18:44 | 0 kommentarer

Känner att jag är väldigt dålig på att uppdatera här. Men skyller på att jag inte haft en fungerande dator på länge. Men ny dator är inköpt, så nu har jag inget att skylla på längre (förutom lathet då  )

Förra veckan kastrerades Asta. Detta gjordes pga att hon alltid haft väldigt långa löp och de har bara blivit längre ju äldre hon blivit. Under opreationen upptäcktes det att hon har tre stycken juvertumörer som även dem behöver opereras bort. Men veterinären valde att inte göra detta samtidigt pga att op-såret hade då blivit väldigt långt. Så det blir ny op innan sommaren. Men hon har fixat detta med bravur, verkligen jätteduktig. Verkar inte haft särskilt ont (slutat helt med smärtstillande), inte visat något intresse för såret. Köpte en op-body till henne, så hon har ju även sluppit den jobbiga tratten. Hade tratten på sig de första nätterna bara, sen har hon haft bodyn på sig bara. De senaste dagarna har hon bara haft bodyn på sig nattetid, inte ens behövt ha den dagtid! Det jobbiga nu är att få henne till att ta det lugnt. Hon får fortfarande inte följa med de andra på långturerna, men hon vill ju så gärna busa med Lego här hemma. 

Lego har verkligen kommit in i flocken kanonbra här. Inget gruff eller tjabb  överhuvudtaget. Asta och Lego är riktiga kompisar   Sigge gillar oxå Lego, men tycker nog att hon är lite jobbig   Märks väldigt tydligt på Sigge nu att han faktiskt fyller 10 år nästa vecka. 

Tanken är att röntga höfterna på Lego inom kort, och har även ett MH inbokat till våren. I slutet av mars börjar vi på grundkurs på Bruks, tror att Lego är en väldigt rolig hund att jobba med. Hon är lättlärd, förarbunden och är lätt att belöna då hon både älskar lek och godis. Så hoppas på en ny träningskamrat. Tanken på att ta upp lydnaden med Sigge finns där fortfarande så kanske blir det så oxå till sommaren. 

Kategori: Asta, Lego, Sigge