Blogg

Lite i taget...

2023-01-30 15:26 | 0 kommentarer

Planeringen inför nästa valpkull pågår fortfarande, lite i taget! Har ett par hanar jag tittar på, men inget är helt bestämt ännu. Men det kommer snart 

Däremot har vi bestämt namn-tema på valpkullen   Kommer att bli AC/DC-kullen 

ACDC-Power-Up

Kategori: Uppfödning, Zigmanta´s, Valpplaner, Lego, AC/DC-kullen

Valpplaner 2023

2023-01-22 13:40 | 0 kommentarer

Planen är att para Lego under våren 2023. Valparna blir i så fall leveransklara sensommaren eller tidig höst. Just nu har jag inte hittat någon passande hane, men jag letar. Mer info kommer så fort det är bestämt!

Så är du intresserad av en egen liten Legobit så hör av dig! Förväntar mig att även denna kullen kommer att vara supersociala och trevliga med fantastiska pälsar!

Kategori: Lego, Valpplaner, Zigmanta´s

Vi har varit i Danmark

2023-01-22 13:25 | 0 kommentarer

Igår var jag och Nelli i Danmark. Danska Schnauzer-Pincherklubben hade utställning x 2.

Detta var Nelli officiella premiär i vänstervarvet och jag hade inte så stora förhoppningar egentligen utan såg det mest som ett tillfälle för henne att få lite erfarenhet av utställningsvärlden. Att ställa i juniorklass kan gå hur som helst då vissa domare (enligt min erfarenhet) anser att hunden ej är färdig pch därför ej kan premieras. Men Nelli gick in i ringen som om hon inte gjort något annat, lät sig hanteras av domaren utan protester (bjöd t.o.m domaren en liten puss). Hennes resultat blev hur bra som helst och är så nöjd med hennes fina kritiker   Fick även beröm för hennes fantastiska päls och min trimning 

Nelli DK 230121 ståNelli DK 230121 spring


 Utställning 1

Domare: Morten Matthes, DK

Exc, 2:a bästa juniortik

Kritik: Tilltalande ung dam som är på god väg i sin utveckling. Ganska kraftig och kompakt redan. Välskuret huvud med korrekt bett. Bra skägg och ögonbryn. Välplacerade öron. Utmärkt hals för åldern. Saknar lite den sista styrkan i ryggen för att få en acceptabel överlinje. Välvinklad. Lovande päls. Härligt temperament. Paralella effektiva rörelser.


 Utställning 2

Domare: Helle Mai Crysisis, DK

Exc, CK, 2:a jkl, 2:a bästa tik med reservcert & juniorreservcert

Kritik: 10 mån. Väldigt feminin. Vackar mörka ögon. Välskuret huvud med goda proportioner. Saxbett. Fina välplacerade öron. Bra och stark hals. Korrekt rygglinje. Tillräkligt förbröst och brsötdjup för åldern. Stark rygg. Korrekt ansatt och buren svans. Mycket sunda och rastypiska rörelser från alla sidor som kommer från harmoniska vinklar fram och bak. Vacker svart och sträv päls. Välvisad och bra temperament.

Kategori: Utställning, Nelli