Blogg

Flytt & student!

2016-06-12 22:55 | 0 kommentarer

Som vanligt så var det ett tag sedan jag skrev här!

Nu har vi äntligen fått nyklarna till huset och vi har börjat flytta in så smått! Har inte gjort några större renoveringar än, men lite färg på väggarna i tv-rummet har det blivit i alla fall! Så småningom ska ju alla rum fixas till, men det får vänta till hösten sen. Imorgon ska jag köra dit med ett fullastat släp och på lördag går det stora flyttlasset. Ska bli skönt att komma lite mer iordning där! Jag jobbar i två veckor till innan jag går på semester   Så nu kommer jag nog bara vara i Ekeby när jag jobbar, och mina lediga dagar blir det Backaryd. Förhoppningsvis får vi med det mesta i flyttlasset nästa helg så att jag kan börja städa på allvar! (På bilden är det tv-rummet efter målningen är klar)

Tv-rum

Nu är det sommarlov! I fredags slutade Emma 9:an och Linus tog studenten. Det blev en lång dag för oss alla. Klockan 05 väckte jag Linus för han skulle vara på champagnefrukost kl 06. Sen körde jag hem och gjorde klart smörgårstårtorna. Klockan 11.00 var det Emmas skolavslutning i Ekeby kyrka och sen körde vi direkt därifrån till Sundspärlan i Helsingborg där Linus hade sin avslutning. Så mkt folk där var   Men solen sken och det var en härlig stämning. Linus hängde på sina kamrater ner till stan där de skulle åka runt och tjoa lite   Vi andra åkte hem och eftersom alla hade långt att köra hem sen så åt vi. Medans våra gäster tog för sig av fikat så körde jag och hämtade Linus i Helsingborg. Tror (och hoppas) alla inblandade var nöjda med dagen!

Examen

Det var med tunga steg jag körde till jobbet på kvällen sen........

Kategori: Studenten 2016, Familjen

Planeringen fortsätter!

2016-04-19 12:01 | 0 kommentarer

Idag är det bara 10 dagar tills vi får nyklarna till huset. Det börjar kännas nervöst men mest roligt! Kvällen innan ska vi träffas tillsammans med säljarna i huset för att jag ska kunna godkänna städning mm. Vi ska då samtidigt gemensamt läsa av vattenmätaren. Sen sover vi över hemma hos mamma för att slippa köra fram o tillbaka. Den 29:e ska vi sen träffas hos mäklaren kl 10.00 för att skriva de sista papprena och jag ska då så klart även få nyklarna

Idag har jag skickat en adressändring. Även om jag inte tänker ändra adressen förrän 20 juni så känns det skönt att kunna bocka av ännu en sak på min att-göra-lista   Idag har jag även tvättat lite mattor så vi får rena och fina mattor med oss.

Samtidigt som all planering pågår inför flytten så ska jag försöka planera Linus studenten! Men vi har pratat om det här och han förstår ju så klart att jag gör mitt bästa för att det ska bli en bra dag för honom. Tror egentligen inte att studenten betyder så mkt för honom mer än att han nu är helt klar i skolan! Men jag vill ju ändå att det ska bli en bra dag! Studentmössa är beställd (fick tjata på honom att han "måste" ha en), ska beställa lite servetter med hans namn på och sen blir det ju så klart en rolig skylt att stå o vifta med   

Idag har hittils varit en riktigt lat dag. Min förkylning vägrar ge med sig och jag orkar knappt någonting. Men jag har lovat skäggen att vi ska gå en lång runda i skogen i eftermiddag. Så nu tänkte jag stoppa i mig ett gäng Panodil, dricka en kopp te och sen försöka ta tag i det projektet.

Kategori: Blekinge!, Studenten 2016