Blogg

Bara några dagar kvar!

2018-04-29 14:25

Då är det en vecka sen jag lämnade Asta och här är så tomt. Sigge har de sista dagarna varit lite orolig, han undrar väl så klart var hon har tagit vägen.

Det är dag 55 idag, och Asta verkar ha börjat få lite förvärkar. Karin håller mig uppdaterad dagligen   För min del får hon gärna få på torsdag (dag 60) eller får hon gärna vänta tills tisdag (dag 65) så att jag kan vara med! Jobbar tyvärr hela helgen   Men huvudsaken är att allt går bra, även om det hade varit en upplevelse at få vara med. Eventuellt kör jag upp till Karin på tisdag eller onsdag och stannar där ett par dagar. 

Renoveringen går sakta men säkert framåt. Har fått upp taklister över bänkarna så att elektrikern kan komma och dra bablarna till bänkbelysningen. Hoppas de kan komma nu i veckan så att det blir klar. Så nu måste jag ta tag i tv-rummet på allvar! Ska för första gången i mitt liv regla en vägg, så får kanske sätta en varningsskylt där sen - "Luta er ej mot vägen, rasrisk!" 

Avloppet är ju en följetång! Får inte tag i ritningar över mitt avlopp, kommunen har bara fram till tomtgränsen säger dem. Så imorgon får jag ringa till slambilen och höra om och hur de kan hjälpa mig. Förhoppningsvis går det att tillfälligt laga röret, annars får jag byta ut det. Känner egentligen inte riktigt att ekonomin tillåter det just nu, men det måste ju göras! Än så länge är vi glad för att inte det vi släpper ner i toan kommer upp i golvbrunnen i källaren   men det är väl bara en tidsfråga!

Kategori: Asta, Husrenovering, Sigge

Asta lämnad....

2018-04-23 16:19 | 0 kommentarer

.....och det är så tomt här utan henne 

Igår var jag och lämnade Asta hos Karin och Amanda som har kennel Grimeton Ziers. Där ska hon nu vara och "jäsa klart" och om ca 2 veckor är det ju dax för de små skäggen att komma. Måste ju säga att jag är supernervös   Har fullt förtroende för Karin med familj så jag vet att hon kommer att få det jättebra. Hon är ju född där och känner hela familjen. Hoppas verkligen att allt går bra och att hon blir en duktig mamma. Tanken är ju att om allt går bra nu så ska jag själv ta en kull på henne nästa år   

Nu får de närmsta 10 veckorna gärna gå JÄTTESNABBT så att hon kan komma hem igen. 

Renoveringen här hemma går framåt. Köket är på plats, vatten och avlopp klart och elektrikern är nästan klar med sitt. Har fått byta hela elcentralen, men ser det som en investering då elen inte är den bästa här i den gamla kåken. MEN idag var spolbilen här för att spola avloppet. Jag ringde efter dem då det kluckar mycket när vattnet rinner ut. Ville förebygga att det blev stopp. Men det visade sig att mina rör nu tycker att det är dax att bli utbytta. Är troligtvis hål någonstans då jag har en massa gruskorn i rören. Som om jag inte har tillräckligt med utgifter just nu   Men rören är ju säkert från när huset byggdes på 50-talet och med tanke på att de beräknar en livslängd på ca 30-50 år på dem så är det kanske inte så konstiget. Men det kunde väl väntat något år till i alla fall! Så nu får jag ringa runt och ta in offerter på vad det kan kosta. 

Kategori: Asta, Husrenovering

Frustrerad!

2018-02-04 17:19

Det är så frustrerande att inte komma vidare här i renoveringen. Har varit ledig hela helgen men inte kunnat gjort någonting   Det jag väntar på är att elektrikern ska komma och göra färdigt sitt, så att vi sen ska kunna gipsa väggarna. Hoppas han kommer nu i veckan! Ska se om jag kan få hjälp i veckan med att köra hem gips så att jag har det hemma i alla fall!

27540505_2269577823059784_373469131095556399_n

Så här ser det ut just nu och varje gång jag går igenom rummet

så drömmer jag om mitt nya kök 

 

Ute är det vinter igen och både jag och skäggen njuter! Är så skönt att gå långrundor i skogen och det är så fantastiskt vackert nu när snön ligger på trädgrenarna! Och så slipper man alla skitiga tassar 

27544735_2269473516403548_8949808468574541321_n

Sigge smyger i buskarna 

I fredags var vi och hälsade på Sigges bebisar hos Lena och kennel Lejacks! Vilka fantastiska små skägg   Alla var väldigt orädda och framåt och ser ut som om de kommer att få fantastiska pälsar. Ska bli så kul att följa dem! De har ju oxå fått sina namn registrerade och namnen är helt underbara och Sigge är superstolt   Vilka namnen är kan ni se på Sigges egen sida här! Där är även lite nya bilder på dem   

Kategori: Sigge, Husrenovering

Äntligen!

2018-01-30 18:43 | 0 kommentarer

Då var äntligen mitt kök beställt och jag är så nöjd! Om man jämför min första ritning med den ritningen som det faktiskt blev så är det helt olika kök. Det lönade sig att rita många tydligen  Tror även min familj är rätt glada över att jag äntligen beställt det, de var nog rätt trötta på mitt tjatande om olika köksritningar   Den slutliga ritningen blev helt utan överskåp. Tar kanske ett tag att vänja sig vid det men tror det blir kanonbra. IKEA har ju så många smarta förvaringslöningar till lådorna. Ska köpa till ett fristående vitrinskåp och ha i köksdelen, där skålar, vinglas mm kan förvaras. Sen får jag väl rensa ut lite här. Har ju även mkt utrymme i källaren där jag kan ställa de skålar mm som knappt används.

Kök

På torsdag kommer elektrikern hit och fixar det han ska. Vet inte om han hinner allt på en dag, det återstå att se. 

Idag var det en rörmokare här och tittade på jobbet. Med tanke på att elektrikern kostar ungefär dubbelt vad jag hade räknat med, så blev jag snopen när VVS kostar knappt en tredjedel av vad jag trodde   

                    ---------------------------------------------------------------------------

Lilla Asta har troligvis börjat löpa. Känner mig jätteosäker fortfarande på om det är igång eller inte. I fredags och lördags tyckte jag det var lite blodfärgat men efter det är jag osäker. Sigge flörtar med henne, så troligtvis är det igång. 

På fredag ska vi åka och hälsa på Sigges bebisar igen. De är då 7 veckor gamla och jag vill så gärna träffa de innan de börjar flytta till sina nya hem   På bilderna och filmerna jag har sett ser de jättefina ut! 

Kategori: Asta, Husrenovering, Sigge

Det börjar hända saker!

2018-01-23 18:02 | 0 kommentarer

Nu börjar det röra på sig lite när det gäller min köksrenovering!

På torsdag bär det av till IKEA och planen är att då beställa mitt kök   Har ju ritat ca 300 olika kök, men nu tror jag minsann att jag har bestämt mig! Kommer inte att bli några överskåp alls, utan bara bänkskåp (som inte kommer att vara skåp utan lådor   ). Kommer ju bla att köpa ett vitrinskåp, så där kommer det ju också att bli förvaring. Sen behöver man ju inte ha alla saker som man knappt aldrig använder i köket. Har ju hur mkt förvaringsmöjligheter i bla källaren oxå. Där kan gratängformar mm som man knappt aldrig använer förvaras. För inte behöver man väl ha 15 st olka gratänformar tex. De jag använder får vara i köket, sen får det rensas bland resten. 

Har även bestämt mig för vilka vitvaror jag ska ha, det är bara köksblandare och fläkt jag inte bestämt än och ev köper jag det på ett annat ställe.

Taket har fått en uppfråschning med lite ny färg (fy fanken va jobbigt det var   ), nästa vecka kommer troligtvis elektrikern och gör det mesta av sitt. När dem har varit där så blir det gipsning av väggarna. Ska bara hitta någon snäll männsika som vill hjälpa mig med det   

Var för några veckor sedan och träffade Sigge bebisar! Helt underbara   Tur att jag inte har tid med valp just nu, annars hade det varit lätt att boka en där! Ska bli spännande att följa dem och se vad det blir av de små liven. Hoppas flera av dem röntgas och mentaltestas så man kan utvärderar sen. Tanken är ju att själv använda Sigge så småningom! Kommer att till hösten göra en "uppsamling", så kan man använda honom när det passar sen 

Siggesbebis2

3 veckor gamla 

Nu väntar vi även på att Asta ska börja löpa. Hon har alltid haft 8-9 månader mellan löpen. Men nu bara för att hon ska paras så har det gått snart 10 månader sen sist! Är så rädd för att missa när det börjar (mest med tanke på att det finns en galen hane i huset) och dels så vill jag ju veta ungefär när det är dax att para. Hoppas det blir småskägg denna gången 

(Vill du ha en egen liten Asta, så ta kontakt med kennel Grimeton Ziers)

Kategori: Sigge, Asta, Uppfödning, Husrenovering