Blogg

Inte alltid kul att vara hundägare!

2020-11-18 21:49

Att ha hund är bland det bästa som finns, alltid någon som blir glad när du kommer hem, alltid någon som uppskattar dig   Men precis som med barn så¨är det jättejobbigt när de inte mår bra 

Förra året hade Asta en knuta på magen som de misstänkte var en juvertumör. Efter löpet försvann den och därför trodde vi att det bara var en fettknuta. Vid senaste löpet kom knutan tillbaka, men vi tänkte inte så mkt på det eftersom den försvann förra gången. Har hållt lite koll på knutan och har tyckt att den har vuxit. När jag sen igår kände efter så är där nu ca 6 små knutor på ett litet område vid ett juver. Ett par knutor sitter djupt och det kan ha varit därför som jag inte känt dem innan. Så på fredag ska vi  till veterinären för att kolla upp det. Vi hade sedan tidigare bestämt att vi skulle kastrera henne till våren pga att hon har så långa och jobbiga löp och hon ska ändå inte ha fler kullar, men om det skulle bli op nu så blir det kastrering oxå. 

Så nu håller vi tummarna på att det inte är några tumörer och om det skulle vara det så hoppas vi att de inte är elakartade och att de har spridit sig.

Nu till något roligare! På fredag ska vi ta progtest på Arya   Är egentligen lite tidigt i löpet, men lika bra att kolla ifall vi har missat de första dagarna av löpet (kan ju blöda lite utan att man märker det) och sen vill vi veta innan helgen om det har börjat stiga. Så om det inte blir parning i helgen så hoppas vi att det blir nästa vecka i alla fall!

Kategori: Asta, MC-kullen, Valpplaner, Zigmanta´s

2 kommentarer

Namn: AnnaKarin
Tidpunkt: 2020-11-18 23:51
Livet blir inte alltid som man tänkt sig.
Håller tummarna för att det gå bra framförallt med Asta, men också med Arya.
AK

Namn: Klas
Tidpunkt: 2022-05-21 17:27
Hur är folk funtade egentligen? Skulle såm gärna ta hand om honom men det är nog ett år för tidigt. Min Border Collie och Golden är drygt 9 år nu. Jättefina. :-)

 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S